När man brukar räkna upp de största spelarna brukar de här tre namnen komma högst upp. Det är naturligtvis omöjligt att komma överens mellan alla fotbollsfans, vilka som är de tre största genom alla tider. Man bör dock vara eniga om att dessa tre förändrat fotbollen och förtjänat en plats högt upp på listan.

Pelé

Pelé eller Edson Arantes do Nascimento som han föddes som 1940, har gjort ett mäktigt avtryck i fotbollsvärlden. Många olika organisationer har utsett honom som den största fotbollsspelaren någonsin. Genom att ha gjort nära 1300 mål på lika många matcher, har han alltså snittat ett mål i varje match han spelat.

Lionel Andrés Messi

Messi är trots sin korthet en av tidernas största spelare i Barcelona FC. Han föddes 1987 och har dominerat som anfallsspelare i det spanska storlaget. Han har varit Barcelona FC troget genom alla år, och varit en av de bäst betlada spelarna. Frågan är om vi någonsin får se honom i några andra lagkläder.

Diego Armando Maradona

Maradona hade sina glansdagar på 80-talet och 90-talet. En gudabenådad spelare enligt de flesta experter. Dock hade han mycket att säga utanför planen och är känd för bland annat ”guds hand”, då han gjorde mål med sin hand i en VM-match.