Fotoboll är en fantastisk idrott som spelas världen över. Genom åren har en hel del märkliga och fantastiska rekord förstås sett sitt ljus. Här kommer en lista med några av de mest fantastiska och roliga rekorden inom VM-fotboll.

Fotbollsländer

Det land som deltagit i flest slutspel när det kommer till VM är föga oväntat Brasilen. Landet har nämligen deltagit i alla som funnits och är med rätta alltid en storfavorit då VM slutspelet drar igång. Landet med flest medaljer från VM är dock inte Brasilien, utan Tyskland. Då måste man dock räkna med Västtyskland. Hela 12 medaljer har det hunnit bli, fördelat jämt mellan de tre valörerna.

Fotbollspelare

Den enda spelare som har tre VM- Guld är Pelé som de flesta har hört talas om. Hela tre spelare har vunnit VM både som spelare ute på planen, och som landslagstränare. Mário Zagallo, Franz Beckenbauer och Didier Deschamps är spelarna som lyckats med detta. Den äldsta VM-spelaren är ifrån Egypten, och var 45 år då det begav sig. I andra änden är den yngsta spelaren som spelat ifrån Nordirland och var då bara 17 år. En skillnad på 28 år alltså.