Det finns många fördelar med att spela fotboll. Det är inte bara kul, utan man får även röra på kroppen, man får vänner och man skapar en gemenskap som kämpar mot samma mål. Men allt är inte tjo och tjim när man spelar fotboll. Försäsongsträning i minusgrader, skador eller att sitta på en bänk en hel match utan att bli utbytt är saker som de flesta måste ta sig igenom någon gång under sin karriär. Men totalt sett överväger det positiva helt klart det negativa. Sedan finns det ju en sak till som kan vara riktigt långtråkig och det är nämligen resorna till bortamatcher.

Så tar man sig igenom bortaresan på ett bra sätt

Alla kan inte bli som Zlatan Ibrahimovic och de andra stjärnorna i de största fotbollslagen i Europa som kan chartra ett eget flyg så fort det är en lång bortaresa. Och de som härjar i de lägre divisionerna har ofta korta bortaresor. Men de som spelar i divisionerna under de bästa ligorna kan ofta ha långa bortaresor.

För att bortaresan ska bli behaglig bör man se till att ha en fulladdad mobiltelefon och/eller dator. Ett par sköna hörlurar till det så har man en bra början. Saknar du någon viktig del till din mobiltelefon, så finns det mängder med billiga reservdelar på teknikdelar.se som levereras snabbt och lätt. Om du tycker att du får nog med skärmtid som det är så kan en bra bok fungera bra eller varför inte någon form av mindfulness så du kan vila och samla energi tills matchen väl sätter igång.

Gemensamma aktiviteter

Det kan vara svårt beroende på hur exempelvis bussar är utformade, men har bussarna bord och gott om plats kan man exempelvis spela kort då det är ett bra sätt att få tiden att gå. Även andra spel som exempelvis schack kan fungera bra.

På hemresan kan man ju gärna även ha något gott att tugga på då det fungerar utmärkt oavsett om man vunnit eller förlorat.