Listan på de största spelarna i alla tider brukar vanligen topas av Pelé eftersom han är väldigt stor historiskt sätt. När det kommer till att begränsa sig till Europa brukar namn som Ronaldo och Messi vara överst på listan. Det finns fler sätt att skapa en sådan lista, och här kommer en blandning, med lite mer ovanliga historiska spelare. Som vanligt är det upp till var och en, att bestämma om spelarna platsar eller inte. FIFA rankar vanligen årets bästa spelare, och där kan man se vilka som just nu ligger i topp. Det brukar dock råda en hel del diskussioner om hur rätt man har.

Gunnar Gren

Som svensk är det naturligtvis lockande att ta med en spelare som Gunnar Gren. Anfallaren var med i den kända svenska anfallskedjan Gre-No-Li och mycket uppskattad i Italien i mitten på 1940-talet. Smeknamnet var ”Il Professore” vilket han fick för sitt smarta sätt att spela. Med honom kom även Sveriges två största bragder i form av OS-guld 1948 och ett fantastiskt VM-silver 1958.

Gianluigi Buffon

Buffon är en av de största målvakterna i Serie A och har utnämnts till Italiens bästa målvakt hela 7 gånger under sin karriär. Han har även varit i Italiens landslag mest tid av alla och räknas som en av ett handfull av världens bästa målvakter genom alla tider.

Dennis Bergkamp

Från Nederländerna har vi denna gigant som började i Ajax, liksom så många storstjärnor har gjort. Storhetstiden kom i engelska Arsenal där han vann Premier League tre gånger. Några större framgångar med landslaget kom dock inte. Ändå har denna spelare fastnat på mångas minnen som en av de största.